Boje za kuhinju

Boje za kuhinju mogu da se kreću od puno divnih, veselih smelih do vazdušnih i toplih. U potpunosti zavisi od vas, ako želite izjutra da se pozdravite sa svetlim i živahnim bojama ili želite da počnete dan sa mirnim i prigušenim tonovima. Sa širokom paletom duginih boja, sigurno ćete pronaći nešto savršeno za vas i vašu kuhinju. Pročitajte nekoliko saveta o paletama boja za vašu kuhinju.

Tople boje

Ako želite da se igrate sa više od 3 svetle boje, ali ne želite da vam kuhinja izgleda kao duga, onda se držite analognih boja. Analogne boje su one koje se nalaze jedna do druge na točku sa bojama. Na primer, možete zajedno upariti toplu i hladnu boju za savršenu mešavinu kao što su svetla narandžasta i topla višnja crvena. Trebali bi takođe ugraditi neutralni utikač za uravnoteženje osvetljenosti.

Hladne boje

Kombinacija hladnih boja su najbolje za mirni i sofisticirani izgled. Opet možete odabrati analogne boje, ali više prema hladnom kraju. Na primer, možete pomešati svetlu lavanda boju, slonovaču i hladno plavu za elegantan izgled vaše kuhinje.

Bogate boje

Možete odabrati kuhinju u kraljevsko plavoj, plišasto ljubičastoj ili svetlo crvenom bojom za uredan i bogat izgled. Napravite ostrvo u sredini od punog drveta sa belom bojom za divan kontrast. Kuhinja će jednostavno ostaviti utisak na svakoga. Takođe možete naglasiti delove sivom, belom, crnom ili žutom bojom u zavisnosti od boje kuhinje.

Tradicionalne boje

Boje koje upadaju u oči više nisu u trendu za moderne kuhinje, ali nisu ni stvar prošlosti. Tradicionalne kuhinje sa laganim čokoladnim bojama delova obojenih u boji duboke plave i crne nude autentičan izgled. Odlučite se za stari ali zlatni izgled vaše kuhinje sa pravom mešavinom boja.

Vazdušne boje

Neki ljudi vole da održavaju svoju kuhinju svežom, u smislu boja. Ako ste jedan takvih, odlučite se za mešavinu zelenkasto tirkizne obje, bele i svetlim nijansama sive kako bi vaša kuhinja bila svetla i prozračna. Kuhinja u ovim bojama uvek izgleda prostrano i organizovano.

Kreirajte lepu i uzbudljivu kuhinju sa ovim jednostavnim idejama. Ako želite da kuhinja bude najbolji deo vašeg doma, napravite malo napora i odaberite prave boje za vašu kuhinju i ostvarite svoj san.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *