Kako očistiti staklo u kući… na lakši način

Prozori i vrata kao da ne postoje bez stakla. Nažalost, staklo je jedno od onih stvari koje skupljaju prašinu i prljavštinu stalno, tako da je veoma bitno da staklo bude uvek čisto i bez šara. U ovom članku napisali smo par saveta kako da čistite staklo u kući na najlakši mogući način.

Nakon primene ovih saveta, imaćete primetno čistije staklo a osvetljenje u vašem domu biće bolje. Ovi saveti nisu samo za stakla na prozorima i vratima, već ih možete primeniti na svim staklenim površinama kao što su staklo na slikama ili regalima, tuš kabinama, staklenim zidovima. Pa da počnemo!

Savršeno čišćenje u 3 laka koraka

Da bi staklo na prozorima i vratima bilo savršeno čisto svaki put kada čistite, sve što morate uraditi je da pratite ova 3 jednostavna koraka. Morate probati da bi verovali.

Prvo, morate ukloniti svu prašinu sa površine koju čistite. Sledeće, nanesite tečnost za čišćenje prozora na krpu i prebrišite staklo. Na ovaj način ćete pokupiti ostatke prašine koju niste pokupili ranije dok ste je čistili. Nakon toga, nanesite tečnost na staklo (prozor ili vrata) i koristite brisač stakla sa gumom ili silikonom kako bi osušili staklo. Na taj način neće ostati šare posle čišćenja.

Koristite gravitaciju

Kada nanosite tečnost za čišćenje na staklo, počnite od vrha. Gravitacija će tečnost povući tečnost niz staklo. Kada brišete od vrha ka dnu, očistićete temelnije staklo sa manje pokreta zato što ne duplirate pokrete i ne prelazite ponovo delove koje ste već očistili.

Koristite sirće

Jedno od ekonomičnijih sredstava za čišćenje stakala je sirće. Prirodan proizvod sa neverovatnim učinkom prilikom čišćenja.

Ako nemate sredstvo za čišćenje u vašem domu, nema problema. Samo pomešajte alkohol i sirće u posudi i sipajte u bocu za prskanje. Ova mešavina je dobra za sve staklene površine.

Šta raditi

Upravo smo vam opisali najlakši način kako da čistite prozore i vrata a i druge staklene površine. Prebrišite prašinu, očistite i pokupite vodu i gotovo.

Sve što je sada potrebno je održavanje. Jednom mesečno je dovoljno, ali ako imate puno gostiju tokom meseca ili malo dete, preporučujemo čišćenje dva puta mesečno.

Šta ne raditi

Kada koristite krpu za čišćenje, nemojte koristiti grube materijale jer ćete tako ogrebati staklo.

Održavanje kupatila je malo drugačije. Čišćenje staklenih površina u kupatilu, prvenstveno tuš kabina, se preporučuje jednom nedeljno, kako se ne bi hvatala vlaga i buđ.

Nadamo se da će vam ovi saveti biti od pomoći.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *