Kako osvetliti mali prostor – 4 brza načina

Šta ako imate mali stan ili malu sobu? Da li opet može biti savršena i lepo osvetljena? Naravno da može. Ne gubite nadu da ne možete napraviti vaš životni prostor kao što ga zamišljate. Ovde smo da vam pomognemo sa proverenim savetima.

Izaberite zid i istaknite ga

Sve što treba da uradite je da izaberete zid u tom malom prostoru i jednostavno ga pustiti da cveta. Svež sloj boje na tom zidu može odraditi pravu magiju u toj sobi. Ako ste hrabri, izaberite šarene tapete. Samo pazite oko izbora boja kao i dizajna, tj. šara na tapetama. Neutralne boje su najbolje za mali prostor. Možete biti iznenađeni kada vidite kako isti prostor jednostavno izgleda veći, posle primene ovog saveta.

Nadzemno osvetljenje

U redu je da se potpuno ne oslanjate na osvetljenje sa plafona. Mešajte i uparite stone sijalice u svom prostoru zbog različitih izvora svetlosti. Ako prostor dozvoljava, postavite svoju omiljenu podnu lampu u jedan od uglova. Ovi izvori svetlosti deluju dinamčki zajedno i tako dodaju toplinu i, naravno, šire mali prostor.

Promenite jastuke

Jastuci, tj. jastučići, dodaju odličan naglasak boja i stila u vaš prostor. Izađite u kupovinu i pronađite jastuke koji će predstavljati vas ili se jednostavno uklopiti sa vašim tepihom. Ovo je mnogo lakša (i ekonomičnije) nego da se zameni cela sofa ili krevet. Pomešajte različite jastuke, nemojte kupovati setove jastuka. Trik je u tome da uparite cvetne, prugaste i geometrijske dezene jastuka. Već ste dobili ideju?

Dodajte biljke

Ne samo da osvežavaju sobu, već dodaju malo živahne boje i topline. Jedan od naših favorita je lirasti fikus, zato obratite pažnju na njega u cvećarama. Pošto nije preporučljivo čuvati biljke u spavaćim sobama, možete jednostavno kupiti rezano cveće ili druge biljke i staviti ih u vazu. Izaberite zeleno!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *